Maanbeschenen rivier met boten en figuren

Abels, Jacobus Theodorus (meer)

"Maanbeschenen rivier met boten en figuren"

Kunsthandel Studio2000 nummer 8834

Verkocht
Aquarel Papier

Jacobus Theodorus Abels

Geboren: 1803.

Overleden: 1866.

Schilder.

Meer Abels, Jacobus Theodorus

 

Maanbeschenen rivier met boten en figuren

 


Jaar: 1848
Genre: Riviergezicht
Stijl: Romantiek
Prijs: Prijs op aanvraag
Techniek: Aquarel papier
Gesigneerd: links onder
Afmetingen: 20x30

(Amsterdam 1803-1866 Abcoude)
J.T. Abels was een van de leerlingen van B.C. Koekkoek, die in Kleef in 1841 een academie voor landschapschilderkunst stichtte. Kunstenaars keken in deze tijd terug naar de zeventiende eeuw, en verwerkten invloeden uit de Gouden Eeuw in hun werk. Abels specialiseerde zich in maanlichtscènes. Zoals veel van zijn tijdgenoten maakte hij, bijvoorbeeld toen hij in de jaren zestig in Arnhem woonde, uitstapjes naar mooie, rustige plekjes in Nederland: hij schilderde bosgezichten die hij maakte in de omgeving van Oosterbeek.

Bron: Scheen:
Leerling van J. van Ravenzwaay, maakte in 1826 een studiereis naar Duitsland, vestigde zich vervolgens te Hilversum. Woonde en werkte o.a. in Baarn, Den Haag, Haarlem en Arnhem. In zijn begintijd schilderde hij zomerlandschappen, later rivier- en stadsgezichten bij maanlicht, in de trant van Aert van der Neer. Heeft ook veel aquarellen en tekeningen gemaakt. P.G. en P.F. van Os, J.H.L. de Haas en S. van den Berg hebben enige malen zijn werk gestoffeerd. Was lid van de Koninklijke Academie te Amsterdam.
Tentoonstellingen: Haarlem (1825), Amsterdam en Den Haag (1824-1866).
Musea: o.a. Gemeentemuseum Arnhem, Rijksmuseum Amsterdam, Haags Gemeentemuseum, Museum Boymans-van Beuningen Rotterdam en Frans Halsmuseum Haarlem.

 

Meer werken van Jacobus Theodorus Abels (1803-1866)

Maanbeschenen rivier met boten en figuren
Jacobus Theodorus Abels (1803-1866)
Verkocht