Slabbinck, Rik

Slabbinck, Hendrik (Rik) Hendrik (Rik) Slabbinck

Belgian painter born in Bruges. Here he visited the academy, before he studies at the Hoger Instituut St-Lucas in Ghent. Was a pupil of the expressionist Constant Permeke. At first he worked in the dark palette of his teacher, but round 1950 he used fresh and bright colours of the Fauvists. For the greater part he painted and drawed portraits, nudes and landscapes. Received several rewards and medals. Works of Slabbinck can be seen in the museums in Antwerp, Brussels, Ghent, Bruges, Deurle and Liege.

 

Belgische schilder, geboren te Brugge. Hier bezocht hij de kunstacademie, voordat hij studeerde aan het Hoger Instituut St.-Lucas te Gent. Was leerling van de expressionist Constant Permeke. Werkte aanvankelijk in het donkere palet van zijn leermeester, rond 1950 gebruikte hij echter de frisse en heldere kleuren van de fauvisten. Tekende en schilderde voor het merendeel portretten, naakten en landschappen. Ontving verscheide onderscheidingen en medailles. Werk van Slabbinck bevindt zich in de musea te Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Deurle en Luik.

 

Rik Slabinck werd in 1914 in Brugge geboren, studeerde in Gent en werkte anderhalf jaar bij Permeke, wiens invloed hij onderging, zonder zich tezeer te vereenzelvigen met diens sombere en zware Vlaams expressionisme. Veel meer voel¬de hij zich aangetrokken door de fauvisten. Een gloeiend en helder palet en het gebruik van gescheiden kleurstellingen kenmerken het oeuvre van Slabinck, dat portretten, stillevens en natuur¬gezichten omvat. Zijn composities bestaan uit grote vlakken, zo uit de tube geperst en aangebracht met het mes, waarbij het gebruik van het penseel beperkt blijft tot de eerste aanzetten. Slabinck behoort tot de medestichters van Jeune Peinture Belge, deed aan verschillende biënnales mee en was leraar aan de Academie van Antwer¬pen.

  • Naam: Hendrik (Rik) Slabbinck
  • Geboren 1914
  • Overleden 1991
  • Schilder.

Hendrik (Rik) Slabbinck

Geboren: 1914.

Overleden: 1991.

Schilder.

Werken van Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)

De Champagnefles 1975
Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)
Springtime, ca. 1970
Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)
Liggende vrouw
Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)
Bloemstilleven
Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)
Verkocht
Le parc de Bruxelles
Hendrik (Rik) Slabbinck (1914-1991)