Cordey, Frédéric Samuel

Cordey, Frédéric Samuel Frédéric Samuel Cordey

Van de minder bekende Frédéric Cordey (1854-1911) heeft Studio 2000 op TEFAF het schilderij Jardin dans une banlieu à Paris in de collectie. Het geeft een mooi contrast tussen de muren, ramen en gevels van de huizen, waar je als toeschouwer op uitkijkt, en het weelderig frisse groen. Het is een smal, door het vervallen hek wat onverzorgd aandoende stadstuintje met bloemen en wat hoger opgaand groen.

Cordey was bevriend met Paul Gachet, de excentrieke homeopathische dokter en verzamelaar, die onder anderen Victor Hugo en schilders als Vincent van Gogh en Camille Pissarro tot zijn kennissen rekende. Op zijn negentiende kwam Cordey naar Pontoise, zo’n dertig kilometer ten noordwesten van Parijs, waar Pissarro een aantal jaren had gewoond.

Hij werd opgenomen in de vriendenkring rond Pierre-Auguste Renoir en poseerde dikwijls voor hem. Met hem verbleef hij in 1881 in Algerije. Hij bleef tevens goede betrekkingen onderhouden met Pissarro. In het gezelschap van Edgar Dégas werkte hij de zomer van 1898 lang in Saint-Valery-sur-Somme. Jardin dans une banlieu à Paris dateert van rond 1900.

  • Naam: Frédéric Samuel Cordey
  • Geboren 1854
  • Overleden 1911
  • Schilder.

Frédéric Samuel Cordey

Geboren: 1854.

Overleden: 1911.

Schilder.

Werken van Frédéric Samuel Cordey (1854-1911)

Jardin dans une banlieue à Paris
Frédéric Samuel Cordey (1854-1911)