Timmer, Kees

Cornelis (Kees) Timmer

Geboren: 1903.

Overleden: 1978.

Timmer, Cornelis (Kees)

Cornelis (Kees) Timmer

Cornelis (Kees) Timmer was een zeer veelzijdig kunstenaar: hij staat bekend als beeldhouwer, graficus, monumentaal kunstenaar, wandschilder, schilder, tekenaar, edelsmid en vervaardiger van mozaiek.

Timmer volgde in de jaren twintig avondlessen aan de Rotterdamse Academie. Hij volgde schilderlessen bij Herman Mees en tekenlessen bij David Bautz (1923).  

 

Rotterdam was in deze periode een weinig bruisende stad op het gebied van de kunsten. De jaren twintig golden in heel Nederland als moeilijk op artistiek gebied. Rotterdamse kunstenaars maakten tekeningen die betaalbaar waren, maar desondanks niet goed verkochten. Door de wederopbouw van scholen en fabrieken ontstond er nieuw werk voor kunstenaars in de vorm van wandschilderingen. Kees Timmer maakte een dertigtal wandschilderingen. Hiernaast maakte hij binnen het genre van de monumentale kunst werken in beton en metaalplastieken. De helft van dit monumentale werk is verloren gegaan.

 

Van 1962 tot 1963 was Timmer docent kop- en figuurstudie aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

 

In zijn bekende dierstukken plaatste Timmer zijn apen, honden en andere dieren vaak in grote kleurvakken. Hierbij is soms (een deel van) een toeschouwer te zien, of een typografisch onderdeel. Naast de werken met dieren, bijvoorbeeld apen, maakte Timmer figuurstukken en (zelf)portretten.

 

 

  • Naam: Cornelis (Kees) Timmer
  • Geboren 1903
  • Overleden 1978
  • .

Werken van Cornelis (Kees) Timmer (1903-1978)

Zebra met ezel en clown in circustent
Cornelis (Kees) Timmer (1903-1978)
Verkocht
Apen
Cornelis (Kees) Timmer (1903-1978)
Verkocht
Slapend lammetje
Cornelis (Kees) Timmer (1903-1978)
Verkocht