Meer Zuidersma, Arend (Arie)

 


Jaar:
Genre: Landschap
Stijl: Modernisme
Prijs: Prijs op aanvraag
Techniek: Olieverf doek
Gesigneerd: rechts onder
Afmetingen: 60x80

Over Arend (Arie) Zuidersma (Emmen, D. 1925):
Arie Zuidersma, autodidact, is in zijn stijlmiddelen beïnvloed door zijn im- en expressionistische voorgangers in de Groningse kunstenaarsvereniging ‘De Ploeg’. Binnen de vroeg ingeslagen weg van het expressionisme maakte hij verschillende ontwikkelingen door die hiertoe leidden.
Binnen deze ontwikkelingen maakte Zuidersma donker en figuratief werk, werkte hij met surrealistische invloeden, schilderde hij puur abstracte composities en liet hij uiteindelijk de figuratie weer toe. Kenmerkend binnen deze periodes zijn de constante losse toets, de vlakmatige benadering van zijn onderwerpen en het zo direct mogelijk uitdrukken van wat hij voelt.
Zoals vele schilders van De Ploeg schilderde Zuidersma graag buiten, gefascineerd door het Groningse landschap dat hij zo spontaan mogelijk weergaf. Vanaf 1969 was Zuidersma exposerend lid bij De Ploeg, en in dat jaar werd hij ook uitgenodigd door de Nederlandse Kunstkring in Den Haag. Hierdoor exposeerde Zuidersma door het hele land, zoals in Panorama Mesdag.

 

Meer werken van Arend (Arie) Zuidersma (1925-)